Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010

Μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας

Σήμερα θα ήθελα να σας παρουσιάσω μερικά αποκόμματα από το ένθετο της Καθημερινής ¨Επτά ΗΜΕΡΕΣ", το οποίο δημοσιεύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1998 και ήταν αφιερωμένο στα μνημεία της Αιτωλοακαρνανίας.

(κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση και για να διαβάσετε τα κείμενα)

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ "Aυτό το άρθρο προέρχεται από το:". http://stratos-etoloakarnania.blogspot.com/2010/06/blog-post_6393.html#


Τελικά η πληροφορία περί επιβολής αργίας στο Δήμαρχο Στράτου δεν ήταν ακριβής. Το Inagrinio αναφέρει ότι η είδηση δεν ευσταθεί αφού το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν μπορεί να επιβάλλει ποινή…και πόσο μάλιστα όταν η απόφαση δεν έχει εκδοθεί καν. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο όταν εκδώσει ….πόρισμα ….αυτό θα σταλεί στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Τ.Αποστολόπουλο και εκείνος θα αποφασίσει…."

"Aυτό το άρθρο προέρχεται από το:". http://stratos-etoloakarnania.blogspot.com/2010/06/blog-post_6393.html#ixzz0rs9NBh00
Under Creative Commons License: Attribution

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Αργία στο δήμαρχο Στράτου Δημήτρη Μουρτζιάπη για παράβαση καθήκοντος.


Δύο μήνες αργία στο δήμαρχο Στράτου Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρη Μουρτζιάπη, επέβαλε το Πειθαρχικό Συμβούλιο λόγω παράβασης καθήκοντος.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Στράτου αποδείχθηκε ότι παραποιούσε και καθυστερούσε να παραδώσει στοιχεία φακέλλων εργαζομένων στο υπηρεσιακό συμβούλιο του δήμου, προκειμένου να μην γίνουν κρίσεις προϊσταμένου για συγκεκριμένη θέση στο δήμο.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Πραγματοποιήθηκε η εικαστική έκθεση «ΦΥΣΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» και η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ».

Μια εξαιρετική εκδήλωση που περιελάμβανε τα εγκαίνια της εικαστικής εκθέσεως με τίτλο: «ΦΥΣΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» καθώς και την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή και συγγραφέα Χρήστου Σιάσου με τίτλο «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ» “ΑΓΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ-ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ” είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν στην αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων.
Αρχικά, το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τους: κ. Φώτης Ιγνατίου Πρόεδρος Δ.Σ. «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» Δήμου Αθηναίων, την Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα Ακαδημαϊκός και Πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Ευάγγελο Μουτσόπουλο Γεν. Γραμματέα του Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Ακαδημαϊκός και τον κ. Κωνσταντίνο Μπαλωμένο Πρόεδρο του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ».
Για την παρουσίαση του βιβλίου μίλησαν o κ. Παναγιώτης Κοντός Αναπληρωτής Καθηγητής και Γενικός Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Χρήστος Σιάσος Καθηγητής και Συγγραφέας του βιβλίου.
Η Εικαστική Έκθεση θα συνεχίσει να λειτουργεί έως και την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 και οι ώρες λειτουργίας της, θα είναι καθημερινά από τις 7:30μμ έως 10:00μμ..
Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση είναι μεταξύ άλλων οι: Αιβάζογλου Αχιλλέας, Αποστολάτου Εύα, Άρια Πούλιου, Αρχόντης Νίκος, Βαϊανού Αγγελική, Γιδοπούλου Λεωνία, Γρηγοράκου Ελεωνόρα, Δημητριάδη Μυρτώ, Δράγνης Βασίλης, Ζαχόπουλος Νίκος, Ζαφειράκη-Παπαδέα Κατερίνα, Καλάβριας Παναγιώτης, Καλαφάτη Αθηνά, Κατσούλα - Κορωναίου Ελένη, Κομνινάκη Αργυρώ, Κορδάκης Μάνος, Κουρπά Ρένα, Λινάρδου-Αργυρού Λαυρεντία, Μαρωνίτης Ιωάννης, Μητράκη-Καραχάλιου , Μητροπούλου Ελπίδα, Μπαδόλα Ειρήνη, Μπαζιώτου Ελένη, Μπαιρλή –Ράνιου Γιούλη, Μουλακάκη Αρετή, Νίκα Νάνση, Παπαθανασοπούλου-Τζιτζή Κοραλία, Pappas - Τσιώτα Ρούλα, Πεταλά Ευτυχία, Ρωμανός Μιχαήλ, Τελκή Εύη, Τσακίρη Πόλυ και Χριστοδουλίδου Ιφιγένεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων της εκθέσεως θα διατεθούν στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΣΤΕΓΗ ΚΑΤΑΚΟΙΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ».
Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Κοσμάς ο Αιτωλός» με την υποστήριξη της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων.
από xiromero news

Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Οι Φοβίες των Παιδιών

Γράφει η Ευδοκία Ζώη,
Δασκάλα-Ειδική σε Θέματα Μαθησιακών Δυσκολιών

Η φοβία είναι γνωστή σαν αιτία πολλών διαταραχών της υγείας στον οργανικό – ψυχικό χώρο του ατόμου και συγχρόνως η αιτία πολλών ασθενειών .
Οι ρίζες της φοβίας μπορεί να βρίσκονται σε μια έντονα ψυχικά συναισθηματική κατάσταση όπως η έλλειψη μητρικής στοργής ή ψυχικής ζεστασιάς από τους γονείς . Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορεί να προέλθει και από την ίδια την διαδικασία της γέννησης .
Ωστόσο οι φοβίες μπορούν να προκύψουν σε κάθε ηλικία . Ένα συνηθισμένο φαινόμενο φοβίας που συναντάμε σε όλες τις ηλικίες είναι η φοβία για το σχολείο , η λεγόμενη σχολειοφοβία .
Είναι ο φόβος της αποτυχίας στα μαθήματα , οι επιπλήξεις – ποινές του δασκάλου και η αντιμετώπιση της αποτυχίας από τους γονείς . Οι γονείς λένε ότι το παιδί δεν μπορεί να αποδώσει την ύλη που έμαθε . Το παιδί πιστεύει ότι εάν και δούλεψε αρκετά στο σπίτι , δεν αποδίδει στο σχολείο , δεν έχει ολοκληρώσει επαρκώς το καθήκον του .Η φοβία για το σχολείο μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στην συγκέντρωση και την επίδοση του μαθητή . Χαρακτηριστικό αυτών των παιδιών είναι η νευρικότητα και η επιθετικότητά τους .
Άλλες συνέπειες της σχολειοφοβίας είναι οι διαταραχές κατά την διάρκεια του ύπνου , η αδυναμία στην επικοινωνία , οι γαστρεντερικές διαταραχές και διάφορα άλλα ψυχοσωματικά συμπτώματα . Τα πιο συνηθισμένα είναι πόνοι στην κοιλιά , οι πονοκέφαλοι και το άσθμα .
Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ανακουφίσουν το παιδί από τις φοβίες του αν έχουν την ικανότητα να καταλάβουν την προσωπικότητα του παιδιού . Ο τρόπος συμπεριφοράς των γονιών και των εκπαιδευτικών μπορούν να επηρεάσου σε μεγάλο βαθμό , αρνητικά ή θετικά , τις φοβίες των παιδιών . Το παιδί πρέπει να νιώθει ασφάλεια στο οικογενειακό περιβάλλον , να νιώσει εμπιστοσύνη ν ενθαρρύνεται και από τους γονείς και από το δάσκαλο. Οι γονείς πρέπει να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα παιδιά τους , να συζητούν περισσότερο μαζί τους , έτσι ώστε το παιδί να μπορέσει να ξεπεράσει τους φόβους του , να απαλλαγεί από αυτούς και να αναπτυχθεί ελεύθερα σε προσωπικότητα.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Υπεύθυνη Ερασιτεχνική Ψυχαγωγική Αλιεία», είναι ο τίτλος της νέας έκδοσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, η οποία περιέχει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για την ερασιτεχνική αλιεία στις λίμνες, στις λιμνοθάλασσες και τις θάλασσες του νομού.

Στον πρόλογο της έκδοσης ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος γράφει τα εξής:

«Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας διαθέτει το 25% των λιμνών και πάνω από 45% των εκτάσεων των λιμνοθαλασσών της χώρας.

Έτσι η ερασιτεχνική αλιεία για πολλούς από τους κατοίκους που ζουν στην περιοχή είναι κομμάτι του τρόπου ζωής τους.

Αποτελεί συγχρόνως και παράγοντα προσέλκυσης επισκεπτών ενώ μπορεί να αποτελέσει μαζί με το σπάνιο φυσικό περιβάλλον στοιχείο ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού.

Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η ερασιτεχνική αλιεία να γίνεται υπεύθυνα και νόμιμα.

Να μην ανταγωνίζεται την δραστηριότητα των επαγγελματιών αλιέων που ζουν από το ψάρεμα.

Να γίνεται αποκλειστικά για ψυχαγωγικούς λόγους με σεβασμό στο περιβάλλον και τους υφιστάμενους περιορισμούς.

Με την έκδοση αυτή η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επιδιώκει να γνωρίσει στους ενδιαφερόμενους το βασικό πλαίσιο των υφιστάμενων περιορισμών για την δραστηριότητα αποκλειστικά στα εσωτερικά νερά.

Πέρα από τα αναφερόμενα που έχουν γενική ισχύ υπάρχουν για κάθε υδάτινο σύστημα ειδικοί περιορισμοί για τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τις αρμόδιες για αστυνόμευση Υπηρεσίες για την περιοχή που αυτοί επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν».

Την έκδοση επιμελήθηκε η Διεύθυνση Αλιείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.