Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

«Γιορτή Ψαριού» στο Αιτωλικό στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου.

Το Αιτωλικό είναι ένα από τα 14 σημεία όπου θα διοργανωθούν εφέτος «Γιορτές Ελληνικής Γης».
Με στόχο την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών τοπικών προϊόντων, ώστε να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας και εκπρόσωποι της μεσογειακής διατροφής στις διεθνείς αγορές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων ανακοίνωσε ότι στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η «Γιορτή Ψαριού» στο Αιτωλικό.«Μέσα από το δίκτυο Γιορτών Ελληνικής Γης, που προβάλουν τα τοπικά προϊόντα και αναδεικνύουν τη μεσογειακή διατροφή, βάζουμε σε νέες βάσεις την προβολή των προϊόντων και των παραγωγών», δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κυρία Κατερίνα Μπατζελή.
«Με σήμα την ποιότητα και όχι την ποσότητα και στόχο μια νέα γενιά τροφίμων, κατανοητή από τους πολίτες» η υπουργός πρόσθεσε ότι «με το νέο σήμα και το λογότυπο που εισάγουμε σε συνεργασία και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατά τόπους συνεταιρισμούς και παραγωγούς, στηρίζουμε τοπικές γιορτές που αναδεικνύουν τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα».«Αυτές οι δράσεις βοηθούν τους καταναλωτές να εκτιμήσουν την ποιότητα των ελληνικών τοπικών προϊόντων»,ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, λέγοντας ότι «μέσα από αυτή την πρωτοβουλία μας, στηρίζουμε τη δημιουργία ενός δικτύου τοπικών γιορτών που θα εξελιχθούν σε πόλους προώθησης της μεσογειακής διατροφής και της διατροφικής αξίας των παραγόμενων τοπικών προϊόντων».
Στις Γιορτές Ελληνικής Γης που φέτος εντάχθηκαν στο δίκτυο προβάλλονται ποιοτικά προϊόντα διατροφής από υπεύθυνους παραγωγούς για απαιτητικούς καταναλωτές στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Γιορτή Σαρδέλας στην Ν. Μηχανιώνα από τις 21/7 έως 25/7
«Βύσσεια» (Γιορτή Σκόρδου) - Ν. Βύσσα Έβρου από τις 25/7 έως τις 27/7
Γιορτή Αγροτουρισμού και Μαστίχας στην Χίο από τις 30/7 έως τις 3/8
Γιορτή Ροδάκινου στην Φλαμουριά Έδεσσας στις 31/7
Γιορτή Λαδιού & Ελιάς στην Πέρδικα Θεσπρωτίας στις 8/8 και 9/8
Γιορτή Κρασιού Μεσενικόλα στο Δήμο Πλαστήρα Καρδίτσας από τις 13/8 έως τις 14/8
Παμπελλοπονησιακή Έκθεση Τεγέας - Τιμώμενα Προϊόντα «Μήλα Ντελίσσιους στα Πιλάφα Τριπόλεως 14/8-21/8
Γιορτή Κρασιού στον Έμπωνα Ρόδου από τις 19/8 έως τις 22/8
Γιορτή Μανιταριού στους Φιλιππαίους Γρεβενών από τις 20/8 έως τις 22/8
Γιορτή Ρομπόλας στα Φράγκατα Κεφαλλονιάς από τις 21/8 έως τις 22/8
Γιορτή Πατάτας στο Οροπέδιο Λασιθίου από τις 20/8 έως τις 22/8
Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας στο Λεωνίδιο Αρκαδίας στις 28/8
Γιορτή Κρασιού στην Άσκρη Βοιωτίας από τις 4/9 και στις 5/9
Γιορτή Ψαριού στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας στις 25/9 και στις 26/9

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Μήνυμα προς τους αναγνώστες.

Όσοι αναγνώστες έχουν φωτογραφικό υλικό με θέμα το χωριό μας (π.χ. από τοπία, γάμους, πανηγύρια, γιορτές ή άλλες εκδηλώσεις) και επιθυμούν να τις ανεβάσω στο blog μας μπορούν να τις στέλνουν στο παρακάτω e-mail:

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Παραδοσιακό κουρείο στη Ρίγανη "Ο ΚΟΥΡΕΑΣ" από το 1965

Το παραδοσιακό αυτό κουρείο ανήκει σε έναν από τους πιο καλοσυνάτους ριγανιώτες, στον Τσίλια (Βασίλη) Πρίτση. Από το 1965 προσφέρει τις υπηρεσίες του πάντοτε χαμογελαστός. Εμείς να του ευχηθούμε να είναι πάντα γερός!

foto: teo gramm

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Πληρώνουν 160.000 ευρώ και φυσάνε το γιαούρτι!!!

Κάηκε στο κουρκούτι, φυσάει και το γιαούρτι! Αυτή η λαϊκή παροιμία μου ήρθε στο μυαλό όταν διάβασα αυτή την είδηση στο Βήμα (to vima.gr). Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε..

Η ιστορία του έκανε τον γύρο της μισής Ευρώπης και κατέληξε τελικώς στα ελληνικά δικαστήρια. Ο λόγος για τον 74χρονο γενειοφόρο από τους Δελφούς κ. Μηνά Καρατζόγλη, ο οποίος στις αρχές του περασμένου Απριλίου έγινε πρωτοσέλιδο λόγω της ποινικής δίωξης που άσκησε σε σουηδική εταιρεία γιαουρτιών, η οποία, όπως αποκαλύφθηκε, χρησιμοποίησε εν αγνοία του μια φωτογραφία με την οποία μάλιστα κάλυψε έναν κεσέ γιαούρτι.

Μέσω των δικηγόρων του, στράφηκε εναντίον της σουηδικής εταιρείας γαλακτοκομικών Lindahl, διεκδικώντας το ποσό των 5 εκατ. ευρώ. Τελικώς χθες επιδικάστηκε το ποσό των 160.000 ευρώ, τα οποία τώρα καλείται να καταβάλει η σουηδική εταιρεία στον κ. Καρατζόγλη, ως αποζημίωση για τη χρήση της φωτογραφίας του και δη εν αγνοία του, αλλά και για την παραποίηση τις εθνικής του ταυτότητας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μέσω ενός έλληνα συγχωριανού του που ζει στη Στοκχόλμη και σε κάποια επίσκεψή του σε σουπερμάρκετ της περιοχής όπου ζει στη Σουηδία, αναγνώρισε το γνώριμο σε εκείνον αλλά και άκρως χαρακτηριστικό πρόσωπο του κ. Καρατζόγλη, με την ευτραφή γενειάδα. Το χειρότερο απ΄ όλα όμως για τον κ. Μηνά Καρατζόγλη, ήταν ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας, χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή ενδυμασία με την οποία απεικονίζεται στην επίμαχη φωτογραφία αλλά και τη μεγάλη χαρακτηριστική γενειάδα του, τον «βάφτισαν» Τούρκο και μάλιστα με σκοπό να πείσουν τους καταναλωτές πως το προϊόν τους είναι αποτέλεσμα της γνήσιας τουρκικής συνταγής. Η θέση της εταιρείας είναι ότι αγνοούσαν την ταυτότητα του μοντέλου τους, καθώς την επιλογή του συγκεκριμένου κυρίου την έκαναν ανάμεσα από διάφορες άλλες που τους υπέδειξε η διαφημιστική εταιρεία με την οποία συνεργάζονται.

(Ο κύριος στην φωτογραφία μήπως σας θυμίζει κάποιον??)

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Χρόνια μας πολλά!!! (γίναμε 1 έτους)


Περίπου πριν από ένα χρόνο (Κυριακή 5 Ιουλίου 2009) δημιουργήθηκε το παρόν blog έχοντας ως σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία των αναγνωστών του με θέματα κυρίως πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και αθλητικού περιεχομένου
Το blog αυτό απευθύνεται κυρίως στους κατοίκους του χωριού της Ρίγανης Ξηρομέρου αλλά και σε όλους εκείνους που συνδέονται με το χωριό μας και νιώθουν τη Ρίγανη και δικό τους χωριό.
Με την ευκαιρία του ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ λειτουργίας του blog θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αναγνώστες που μας επισκέπτονται και μας δίνουν κουράγιο με τα θετικά τους σχόλια!

Δολωματικοί ψεκασμοί στη Ρίγανη και στη Πλαγιά

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν δολωματικοί ψεκασμοί στις κτηματικές εκτάσεις των πιο κάτω Δήμων και στα εξής Δημοτικά Διαμερίσματα:
Δήμο Στράτου (Δ.Δ. Ρίγανης), (Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010).
Δήμο Κεκροπίας (Δ.Δ. Πλαγιάς), (Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010).

από: xiromero blog

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010