Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Παρέμβαση...


Να και μία άξια ενέργεια από έναν νέο του χωριού μας που θέλει να κάνει ¨Παρέμβαση¨ στα δρώμενα και να κινήσει το ενδιαφέρον των συγχωριανών για ανοιχτή και συνεχή συζήτηση γύρω από θέματα που αφορούν τη Ρίγανη.
Ο Γεώργιος Παλαιοπάνος δημιούργησε ένα ιστολόγιο (http://parembasi1.blogspot.com/) στο οποίο κάθε ανήσυχος νέος, ή όχι, του χωριού μπορεί να κάνει την παρέμβασή του για προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό μας καθώς και να δημιουργήσει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους συγχωριανούς.
Πιστεύω πραγματικά ότι είναι μία πολύ καλή προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά κυρίως οι νέοι άνθρωποι του χωριού. Νέοι άνθρωποι με ανοιχτά μυαλά για να συζητήσουν θέματα κάθε φύσης που τους απασχολούν.

Φίλε Γιώργο, συγχαρητήρια. Να συνεχίσεις να πιστεύεις πάντα ότι κάποια στιγμή το χωριό μας θα γίνει πιο ¨χωριό¨ και οι άνθρωποι θα έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλον, ακριβώς όπως παλιά.

Πέτρος Γραμμένος

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Φίλε Πέτρο

    Ευχαριστώ καταρχήν για την ανάρτηση που έκανες στο Ιστολογίου του περιοδικού του Πολιτιστικού συλλόγου μας Αρχαία Μητρόπολις

    Πραγματικά πιστεύω ότι κάποια στιγμή πρέπει να παρεμβαίνουμε στα πράγματα να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και προτείνουμε λύσεις, αλλά πάνω από όλα να κάνουμε πράξεις.
    Ζώντας στους τελευταίους 7 μήνες στο χωριό διαπίστωσα έλλειψη επικοινωνίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα σε πολλούς συγχωριανούς μας με στενοχώρησε που το είδα αυτό γιατί παλιότερα το χωριό να πω την αλήθεια ήταν πολύ αγαπημένο το χωριό.
    Θέλω να κινητοποιήσω όλους τους συγχωριανούς μας μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούμε με τις ανάγκες και τα έργα και την αλλαγή νοοτροπίας που χρειάζεται το χωριό και πιστεύω ότι τουλάχιστον μέσα από διάλογο μπορεί να βγει κάτι θετικό.
    Είναι δύσκολο το εγχείρημα βέβαια αλλά πιστεύω ότι κάτι θα μήνη στο τέλος και
    θέλω την συμμετοχή όλων, κάτι που ζητάς και εσύ εδω και καιρό, που για να πω την αλήθεια ίσως και εγώ δεν ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα αυτό.
    Πρώτα θα πρέπει να αποκτήσουμε στοιχειώδη εμπιστοσύνη όλοι μας και μεταξύ μας και έπειτα να προχωρήσουμε στο διάλογο και εν τέλει στην πράξη.

    "Παρέμβαση"
    Γιώργος Παλαιοπάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο με βρίσκεις σύμφωνο στα περισσότερα στα οποία αναφέρεσαι.
    Έκανες πολύ καλά και επέλεξες να μείνεις στο χωριό και κάνεις πολύ καλά που προσπαθείς να ¨πολεμήσεις¨ την μίζερη νοοτροπία και να μην προσαρμοστείς απλώς σε αυτή.

    Πέτρος Γραμμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή