Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Αλλαγή ώρας !!

Τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2009 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας και επανέρχεται η κανονική. Ετσι, στις 4 το πρωί της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 3. Το μέτρο της θερινής ώρας εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη-μέλη της E.E.



Θερινή ώρα

Η θερινή ώρα είναι η αλλαγή της ώρας που ένα κράτος διαλέγει να υιοθετήσει για ένα χρονικό διάστημα του έτους. Η αλλαγή αυτή είναι γενικά κατά μία ώρα μπροστά από την ηλιακή ώρα (κανονική ώρα). Βασίζεται σε ένα σύστημα που σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.
Ιστορία
Η πρώτη αναφορά που υπάρχει για χρησιμοποίηση της θερινής ώρας ήταν από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο σε ένα γράμμα του που δημοσιεύθηκε σε μία γαλλική εφημερίδα. Σε αυτό το γράμμα δεν υπάρχει αναφορά για αλλαγή της ώρας αλλά πρόταση να ξυπνούν οι άνθρωποι μία ώρα νωρίτερα. Η πρώτη φορά που προτάθηκε το ζήτημα σοβαρά ήταν από τον Γουίλιαμ Γουίλετ στο άρθρο του <> που δημοσιεύθηκε το 1907 αλλά τελικά δεν κατάφερε να πείσει την Βρετανική κυβέρνηση. Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε η ιδέα ήταν από την γερμανική κυβέρνηση κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τισ 30 Απριλίου ως την 1η Οκτωβρίου του 1916. Λίγο μετά το Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησε εφαρμόζοντας την θερινή ώρα από 21 Μαΐου ως 1η Οκτωβρίου 1916. Αργότερα, στις 19 Μαρτίου του 1918 το Αμερικανικό Κογκρέσο καθιέρωσε την τυπική χρήση των χρονικών ζωνών και επισημοποίησε την αλλαγή της θερινής ώρας για όλον τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Το μέτρο αυτό όμως καταργήθηκε αμέσως λόγω δυσαρέσκειας του κόσμου.
Εφαρμογή στην Ελλάδα και Ευρώπη
Δύο χρόνια μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1974 αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

7 δήμους για την Αιτωλοακαρνανία προβλέπει ο ''Καποδίστριας 2''.

Όπως όλα τελικά δείχνουν η κυβέρνηση προχωρά στην άμεση εφαρμογή του Καποδίστρια 2, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2010.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://agrinio-news.blogspot.com/2009/10/7-2.html

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Με επιτυχία η συμμετοχή της Αιτωλοακαρνανίας στο 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού, στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά.



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού στον Εκθεσιακό Χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ακτή Μιαούλη 10, Πειραιάς) από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009 έως και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009.
Διαβάστε τη συνέχεια στο xiromeronews.blogspot.gr

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Παρέμβαση...


Να και μία άξια ενέργεια από έναν νέο του χωριού μας που θέλει να κάνει ¨Παρέμβαση¨ στα δρώμενα και να κινήσει το ενδιαφέρον των συγχωριανών για ανοιχτή και συνεχή συζήτηση γύρω από θέματα που αφορούν τη Ρίγανη.
Ο Γεώργιος Παλαιοπάνος δημιούργησε ένα ιστολόγιο (http://parembasi1.blogspot.com/) στο οποίο κάθε ανήσυχος νέος, ή όχι, του χωριού μπορεί να κάνει την παρέμβασή του για προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό μας καθώς και να δημιουργήσει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους συγχωριανούς.
Πιστεύω πραγματικά ότι είναι μία πολύ καλή προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά κυρίως οι νέοι άνθρωποι του χωριού. Νέοι άνθρωποι με ανοιχτά μυαλά για να συζητήσουν θέματα κάθε φύσης που τους απασχολούν.

Φίλε Γιώργο, συγχαρητήρια. Να συνεχίσεις να πιστεύεις πάντα ότι κάποια στιγμή το χωριό μας θα γίνει πιο ¨χωριό¨ και οι άνθρωποι θα έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλον, ακριβώς όπως παλιά.

Πέτρος Γραμμένος

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Τροφή για σκέψη...

Μπορεί να μοιάζει λιγάκι άσχετο με το περιεχόμενο και το ύφος του blog μας (είναι λιγάκι ανάλαφρο και άκρως τοπικό) αλλά δεν μπορώ να μην δώσω αυτή την πληροφορία.
Είναι από τις καλύτερες ιστοσελίδες (sites) που έχω βρει στο διαδίκτυο και γι αυτό σας την παρουσιάζω. Γράφουν αξιολογότατοι άνθρωποι που κάθε τους άρθρο αποτελεί τροφή για σκέψη και προβληματισμό.

(κάντε κλικ πάνω στον σύνδεσμο)

Ηλεκτρονική Πλοήγηση Μνημείων Αιτωλοακαρνανίας & Αχαϊας

Αρχαία Μητρόπολις (Ρίγανη)

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Με τιμώμενη περιοχή την Αιτωλοακαρνανία, ξεκινά την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού.


Με τιμώμενη περιοχή την Αιτωλοακαρνανία, ξεκινά την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009, το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού που θα πραγματοποιηθεί στον Εκθεσιακό Χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ακτή Μιαούλη 10, Πειραιάς).

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο πατώντας το link:
http://xiromeronews.blogspot.com/2009/10/16-2.html

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου


Γενική Συνέλευση των Μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρίγανης θα πραγματοποιηθεί για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου στα γραφεία της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. στο τέλος του μήνα που διανύουμε.
Περισσότερες πληροφορίες για ακριβή ημερομηνία και ώρα θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες.

πληροφορίες: Πέτρος Γραμμένος κιν: 697 4824 698